(Video) Suami sanggup lafaz cerai isteri di hadapan wanita simpanan

Kongsikan Artikel Ini !

Loading...

Assalam…saye nak cite skit masalah rumah tangga saya..yg mungkin boleh jadi pengajaran untuk wanita diluar sane…

saye ain berasal dari Indonesia dan berkahwin di Malaysia dgn warga Malaysia yg bernama NORHASIDI BIN HASHIM nsme fb die BRODEE dan STRANGER JAYBEE..

sblom saye berkahwin dengan norhasidi bin hashim..saye adelah beragama kristian..padamulanya keluarga saya tidak berape setuju saya kawin dgn die sbb die islam dan duda beranak 2..sementara mase tu saye anak dara lagi..tapi saye berusaha untuk meyakinkan keluarga saya bahwa pilihan saya adelah yg terbaik untuk saye..

singkat kan cerite..akhirnya saya masuk islam dan menikah dengan norhasidi bin hashim..duda beranak 2 dan kami tinggal di jb Malaysia..saye rela jauh dari keluarga saye ..selepas menikah saye berusaha untuk menjadi istri yg baik..dan ibu yg baik untuk anak2 tiri saye yg masetu masih berumur 4&5 tahun..

Keluarga saya sekarang

pade mulanya saye bahagia walaupun kehidupan kami serba kekurangan.kami tinggal di rumah sewa (rumah flat)..dan kekadang belanja bulanan kami sering kekurangan…tapi saye tak kisah..saye tetap dampingi suami saye dlm keadaan ape pon..saye dah jalankan tanggung jawab saye sbg isteri dan ibu sebaik mungkin..saye tak kisah dengan keadaan yg susah..yg penting bagi saye tetap hidup bersama dalam susah naupon senang..

tapi kebahagiaan itu saye rasekan hanya beberapa bulan sahaja..saye dapat tau suami saye ade pompuan lain..bahkan saye dpt tau yg die bagi pompuantu duit rm700..padahal masetu..satu sen pun die tak prnah bagi saye duit nafkah hingga 3 tahun perkahwinan… 

pendek kan cerite..skrg usia perkawinan saye dengan die dah 10tahun..dan saye dah ade 3 orang anak..jadi tambah anak tiri..kesemuanya anak saye ade 5 orang..selama 10 thun perkahwinan dah 8 kali saye tangkap die curangi saye dgn pompuan yg berbeza..tapi selalu saye maafkan dan beri die paluang demi anak2. .tapi bile sekarang die dan naik pangkat dan mula berduit..die sanggup ceraikan saye semata2 untuk bersama dengan pompuan lain..dan sekarang saye dengan die dah sah bercerai..

saye tak pernah bayangkan sanggup die buat macamni pade saye yg betul2 ikhlas dan tulus mencintai die…saye betul2 terpukul dan kecewa..saye buntu dan stress..saye tak tahu harus mengadu dengan siape…sbb bile saye mengadu dgn krluarga saye yg berada di indonesia..pasti mereka akan menyalahkan saye yg tak dengar basihat mereka dulu…di malaysia ni saye tak de siape2 untuk saye mengadu…walaupon  susah untuk melupekan sume. skrg saye berusaha untuk redha dgn takdir Allah..skarng saye hidup ber 6 sahaja dgn anak2 saye termasuk anak2 tiri saye yg sekarang umurnya dah 14 & 15 thun..saye buntu..saye nak mengadu dengan keluarga saye..tapi saye takut yg mereka malah salahkan saye sbb tak dengar ckp mereka dulu..saye takde siape2 kat Malaysia ini…terkadang saye terfikir nak bawak anak2 saye semua balik ke indonesia..tapi saye takut anak2 saye terpengaruh dengan agama keluarga saye..dan saye risau dengan pendidikan anak2 saye kalau di indonesia..sbb untuk bersekeloh di indonesia. .sangat sulit…saye risau mase depannye tak terjamin di sana.. .sbb Alhamdulillah semua anak2 saye di malaysia ini cemerlang dlm pendidikannya..tapi kalau saye pertahankan terus disini…saye akan selalu murung dan bersedih ..tolong lah bagi pencerahan pade saye …


Kredit : Nurain Abdullah

confess-ads

Loading...
Kongsikan Artikel Ini !

Related Posts

Add Comment