(Video) Bengang betul !

Kongsikan Artikel Ini !

Loading...

Dia yang pernah bekerja sebagai pekerja penyelenggaraan bangunan manakala isterinya sebagai tukang cuci pernah terpaksa membersihkan bungkusan najis dilemparkan oleh segelintir warga asing tidak bertanggungjawab di asrama berkenaan.

Menurutnya, ramai warga asing tinggal di kawasan berkenaan termasuk dari Vietnam, Pakistan, Indonesia dan Myanmar.

Tinjauan kami bermula jam 11 pagi sehingga 4 petang Isnin lalu dan dalam tempoh itu Azwan menghubungi JIM untuk mengetahui status aduannya sebelum ini mengenai 300 unit rumah diduduki warga asing di 13 blok Pangsapuri Jubli Perak Seksyen 4.

Tonton Video :

 

Namun tindak balas kakitangan unit aduan imigresen itu agak mengecewakan apabila berdolak-dalik termasuk perbualan seringkali dihentikan dengan Azwan terpaksa mendengar nada bunyi lagu automatik talian itu.

Perbualan itu turut disaksikan dan dirakamkan Harian Metro dan lebih menjengkelkan apabila sebaik tamat perbualan berhubung aduan itu dengan pegawai aduan mengambil butiran Azwan, pihak yang mengambil aduan itu bersembang dengan pegawai lain tanpa menyedari Azwan belum mematikan talian.

Dapat didengari, pegawai yang mengambil aduan itu dinasihatkan pegawai lain supaya menjaga imej serta tidak marah ketika menerima sebarang aduan dan kerap menghentikan perbualan dengan mesej nada bunyi lagu automatik talian.


Loading...
Kongsikan Artikel Ini !

Related Posts

Add Comment