(Video) 3 soalan dari Melayu murtad bertudung kepada ustaz cina

Kongsikan Artikel Ini !

Loading...

Seorang gadis Melayu bertudung ingin murtad. Beliau telah memberi Ustaz Ng 3 soalan. Jika ustaz tak mampu menjawab, gadis itu akan memilih murtad. Ustaz Ng memeluk Islam 25 tahun yang lalu. Sebelum Islam, beliau adalah penari breakdance dan pernah menang pertandingan breakdance peringkat Perak pada awal 80-an. Sekarang, beliau sudah bertugas sebagai pegawai dakwah di JABATAN AGAMA ISLAM PERAK sejak 20 tahun yang lalu.

Beliau banyak handle kes peluk Islam dan murtad di mahkamah. Beliau juga adalah TIMBALAN PENGERUSI MACMA PERAK dan sedang mengusahakan masjid cina yang pertama di Perak dan kota cina Muslim di Ipoh bersama dengan Datuk Fadzli Cheah. Beliau juga mempunyai sebuah kereta sport ala batman yang digunakan untuk berdakwah. Ikon Remaja Islam, Loo Jo Yee, merupakan protegee Ustaz Ng. Pada 2010, Ustaz Ng mendapat anugerah istimewa dari Sultan Perak sebagai TOKOH PENDAKWAH NEGERI PERAK.

Xifu Naser adalah pensyarah CFS, IIUM dalam pemikiran kritis/kreatif. Sila ke fb public figure XIFU NASER untuk menjemput Ustaz Ng ke majlis dakwah.

Tonton Video Di Bawah :


Loading...
Kongsikan Artikel Ini !
Tags:

Related Posts

Add Comment