(Video) Pencak silat menggila di MMA Amerika !

Kongsikan Artikel Ini !

Loading...

Seorang pesilat yang mempersembahkan seni beladiri pencak silat menggila di pentas MMA Amerika. Apa yang dapat kami lihat pada rakaman video yang dimuat naik di Youtube oleh perakam amatur ini ialah pentas “underground” dan bukanlah pentas utama MMA. Namun itu bukanlah poin yang nak disentuh pada video ini kerana apa yang dapat dilihat dengan jelas seorang peserta yang bertarung menggunakan pencak silat ini memang menggila dan menggunakan sepenuh kekuatan untuk menumbangkan lawannya.

Dalam rakaman ini dapat dilihat pesilat cuba menendang dengan tendangan sidekick dan tepat pada muka lawannya, dan beliau juga cuba menggunakan “gunting” pada badan lawan tapi tidak berjaya menumbangnya dan pada saat akhir dimana beliau sekali lagi cuba menendang dengan cara reverse kick dan terkena tepat pada muka lawannya.

Pun begitu walaupun pelbagai tendangan dan lawan tetap berdiri teguh, akhirnya tumbang dengan pukulan bertalu-talu dibahagian muka. Kedengaran juga pada saat-saat akhir dimana ada suara menjerit supaya pesilat menggunakan pukulan siku namun ia tidak berlaku.

Ternyata pesilat juara pada perlawanan kali ini.

Apa pandangan anda ?

SILA TONTON VIDEO DI BAWAH INI :


Loading...
Kongsikan Artikel Ini !
Tags: ,

Related Posts

Add Comment