Mengaku berbahaya, gadis panjat signboard IPOH ini baru berusia 23 tahun

Kongsikan Artikel Ini !

Loading...

Ini kisah Norfarihan Baharudin memanjat mercu tanda “IPOH”.

Beliau merupakan graduan Diploma Pendidikan Awal Kanak-Kanak dari Kolej Islam Antarabangsa. Tiga bulan lalu dia baru berusia 23 tahun. Dia berasal dari Kedah dan kini menetap di Ipoh, Perak sambil berniaga online.

Ini bukan pertama kali dia memanjat. Memanjat itu sudah jadi hobinya dan dia begitu meminati aktiviti lasak. Antara yang pernah dia lakukan ialah mendaki bukit dan gunung, meneroka lautan dengan scuba diving dan free diving (tanpa tangki gas OK!), mengembara ke pedalaman, dan lain-lain lagi.

Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) telah memberi kebenaran untuk beliau memanjat mercu tanda Ipoh. Turut serta bersama Farihan memanjat IPOH ialah adik bongsu dia, Farina dan kawan-kawan; Faiz, Azlina, Zaki and Lamey. Akhirnya, tiba ke destinasi yang dirancangkan setelah memanjat dari awal pagi selepas Subuh selama 30 minit.

“Secara jujurnya kitaorang (kami) gamble je. No safety gear. Sangatlah bahaya. Tapi saya ambil langkah berjaga-jaga dan berhati-hati untuk tidak jatuh dan tergelincir. Angin pun kuat. So, jangan nak seronok sangat. Beringat-ingat juga”.

BACA : “Jika nanti signboard IPOH tumbang, merekalah puncanya” – Majlis Bandaraya Ipoh


Loading...
Kongsikan Artikel Ini !
Tags: ,

Related Posts

Add Comment