(Instant Articles) Ibu geram mahu tatap tertuduh kejam bunuh Zulfarhan

Kongsikan Artikel Ini !

Loading...

JOHOR BARU, 15 Jun — Ibu pegawai kadet laut yang mati didera teringin menatap sendiri wajah lima tertuduh di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur. Hawa Osman, 54, berkata beliau ingin melihat sendiri wajah lima tertuduh yang membunuh anaknya sebagai tanda marah dan geramnya, lapor Harian Metro.

“Saya mahu menatap wajah mereka dan membiarkan mereka melihat kemarahan dan kegeraman saya terhadap mereka.

“Sampai hati mereka mendera anak saya hingga sedemikian rupa. Apakah mereka ini bukan manusia dan tiada perasaan simpati?

“Apakah punca kejadian ini hingga arwah diperlakukan sedemikian rupa, didera dengan penuh kejam?” katanya.

Semalam lima siswa Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) dituduh membunuh Zulfarhan Osman Zulkarnain, 21, pada bulan lalu.

Mangsa meninggal dunia di Hospital Serdang pada 1 Jun lalu dengan kesan melecur di dada, tangan dan kaki, dipercayai akibat ditekap seterika wap.

Reda dengan kematian itu, Hawa bagaimanapun menyifatkan perbuatan tidak berperikemanusiaan itu merentap hasrat Zulfarhan berjaya dalam hidup.

Hawa berkata anaknya cedera parah dengan 80 peratus kesan melecur tahap dua dan tiga di hampir keseluruhan depan dan belakang badan anaknya.

Beliau mahu pembelaan sewajarnya terhadap kematian anak sulungnya itu dan berharap tertuduh menerima hukuman setimpal.

“Mereka tidak rasa apa-apakah ketika menyeksa anak saya sedemikian rupa?” kata pegawai pentadbiran SMK Aminuddin Baki itu.

“Mereka kejam, saya harap pihak berkuasa kekal mendakwa mereka mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.”

Katanya, sepatutnya tertuduh menghantar anaknya mendapatkan rawatan apabila dia mengalami kecederaan tetapi mereka tidak berbuat demikian.

“Mereka kejam, tidak berhati perut dan membiarkan arwah kesakitan akibat perbuatan mereka,” katanya lagi.

 

Sumber :
– www.themalaymailonline.com


Loading...
Kongsikan Artikel Ini !

Related Posts

Add Comment