Gara-gara sikap ambil mudah Hospital Kerajaan, bayi kami pergi buat selamanya

Kongsikan Artikel Ini !

Loading...

SILA SHARE agar kejadian yang sama tdak akan brulang lg, supaya anda lebih berhati2 apabila ingin bersalin disesetengah hospital krajaan..jdkan kisah kami sbgai ikhtibar.. ?

Mungkin perkataan “SABARLA” dan “REDHALA” mudah anda ungkapkan.. Yerr..mmng kami sabar, kami redha.Kalian tdk berada DITEMPAT KAMI. Bayangkan seorng ibu yg dlm tempoh mengandung xpernah mengalami mslah ksihtan, ibu dan anak sentiasa sihat spjg tempoh hamil 9bulan. Tp Allah swt sudah aturkan sgalanya..Penhujung untuk melahirkan zuriat kami shja berlaku yg mengubah sgalnya.. Gara2 sikap “AMBIL MUDAH” oleh pihak “TERBABIT” yg dikatakan sblum ini berhempas pulas untuk menjawat jawatan “ITU”..Remuk luluh hati isteri untuk mnhdpi semua ini, sgla kperluan bby sulung sudah dsdiakan seawal usia kandungan 3 bulan.. Allah lebih mgetahui rencana NYA adalah yg terbaik, REDHA DAN PASRAH DGN KETENTUAN MGKIN ADALAH YG TERBAIK.. DOAKAN KAMI ?

?????

Assalamualaikum..Mungkin ramai yg sedia maklum yg bru2 ini istri sy telah melahirkan seorang zuriat sulung kami pada 3/3/17 (Jumaat) Pukul11.17pagi.. tp Allah lebih menyayanginya krana dijemput Ilahi seusia 17 jam bertarung nyawa dlam unit NICU, Bukan untuk menidakkan takdir atau tdak Redha dgn ketentuan tp rasa terpaksa meluahkan dan menegakkan keadilan supaya ramai lg tdak senasib dgn kami..Moga kalian lebih berhati2 apabila memilih hospital yg bkal anda lahirkan zuriat kalian.. Moga jd iktibar untuk semua

ALLAHUAKBAR! ?

Sy bru khilangan anak smsa klahiran anak sulong sy.. bleh dikatakan atas kcuaian hospital ataupom dorang trlpas pandang (Husnuzon).. kesian istri sy branak emrgcy czer..istri sy czer, anak plak meninggal.. ckup sfat sempurna seberat 3.4kg,girl. istri sy ckup bulan 40w lbih due 3 hari.. bila pergi hospital Dr tahan smlaman kat hospital pastu esokkn Dr benarkan balik umah sbb dia kata istri sy xskit.. sdangkan istri sy da trun tanda complete ngan darah dan juga lendir.. bila dia bg blik umah esokkan harinya istri sy sakit perut.. anak da kurang gerak. Sy bawk p hospital Dr cakp ank da makn najis sbb air ketuban dia da kotor.. Dr ckp mlihat pd kepekatan air ktuban tu anak da 2,3 hari da dop makn najis dia. Lpas scan semua tu Dr ckp wife sy kene czer emgncy.. sbb nk slmatkan anak dlm perut.. Alhamdlillah bila semua slesai operate wife sy slamat dan dlm kpla sy msti sy ank pom sihat ok. Bila nk tgok bby Dr xbg tgok sbb dlm rawatan rapi Dr.. sy pom rasa cam xsedap hatila cam ada ssatu. Ptg tu bru sy dpt tgok bby sy.. luluh hati sy tgok bby sy yg penuh dgr wayr dlm mulut dlm wad NICU.. Dr ckp ank sy kritikal.. hrpan tu ada tp tipis.. berderai airmata sy bila tau kdaan bby sy camtu. Istri sy xtau yg ank kami dlm keaadan tenat, sy xsmpai hati nk bgtau istri sy yg anak dlm krtikal sbb wife sy sakit Czer pom xhilang lagi..duduk dlm keaadaan lemah lg.. Ank sy sempat bernafas 17jam shaja. Dlam kul4 pagi ank sy tggalkan kami. Kami redha. Anak sy xdpt nk survive sbb dia msa dlm perut wife sy dia da bnyk makn najis dlm air ketuban mnyebbkn bby sy ada jangkitan kuman pd paru2.Bkn nk menidakkan takdir, kami redha cuma kami nakkan penjelasan dan keadilan sbb bnda ni mlibatkan nyawa. Macam mana DOKTOR BOLEH MEMBENARKAN ISTERI SY PULANG RUMAH SEDANGKAN ISTERI SY DAH OVER DUE 3 HARI CKUP TANDA DARAH DAN LENDIR, BUKAAN 2CM. DR SURUH BALIK, BILA BLIK UMAH SHJA ISTRI SY SKIT PERUT YG MNYEBB KAN ANK SY LEMAS MAKN NAJIS. SPTUTNYA DR XBENARKAN BLIK UMH SBB AIR KTUBAN POM XPCAH LG, BILA2 MSA BLH BERSALIN..

bukan xdpt trima tkdr, cuma terkilan.. istri xde mslah msa preggy.. tp phujung sklip mata trjd. Mgkin klu Dr xbenarkan pulang, mgkin kandungan dpt dslamatkan.. Sy sbgai suami amat berduka apatah lg istri sy yg bersalin anak sulung, Czer pastu plak anak xde.. sy la yg suppport dia spnuhnya..sy sbgai suami kpda istri sy ni nk berpesan skiranya anda semua para wanita yg sdg mlalui fasa akhir khmilan. Skiranya da lbih tempoh due dan Dr suruh balik rumah dahulu bnykkn berjalan untuk mudahkan brsalin anda semua perlu bekeras.. bimbang akan terjadi prkara yg sama sprti yg dilalui oleh sy dan istri sy.. Khilangan anak sulung kami yg kami berikan nama AINUL MARDHIAH (Merujuk kpda bddari syurga pling cantik)

Al – Fatihah ?

 

Kredit :
Facebook Azam Aziz


Loading...
Kongsikan Artikel Ini !

Related Posts

Add Comment