“Arahan tersebut palsu dan bukan datang dari Istana” – DYMM Sultan Ibrahim

Kongsikan Artikel Ini !

Loading...

ARAHAN PALSU

Setelah kecoh status yang dimuatnaik di facebook mengenai arahan atau titah DYMM Sultan Ibrahim mengenai nahas pelajar sekolah berbasikal oleh sebuah page Gabungan BERSATU JOHOR, ia kini menular begitu pantas memandangkan notis arahan ini dikatakan “Berkuatkuasa Serta Merta”. Kami tidak pasti apa motif asal status ini dibuat dan disebarkan namun pada hari ini iaitu 20 Februari 2017 Page rasmi Sultan Ibrahim Sultan Iskandar mengeluarkan status menyangkal dan menolak arahan ini kerana ia adalah palsu dan tidak pernah dikeluarkan oleh pihak istana.

Berikut adalah status yang dimuatnaik oleh page rasmi DYMM Sultan Ibrahim :

 

Ini sekaligus menolak semua dakwaan yang mengatakan denda RM5000, penjara kepada ibubapa atau sebagainya yang berkait dengan notis arahan yang telah tular tersebut.

Pun begitu apa yang menariknya, rata-rata rakyat Johor memberi respon positif sekiranya undang-undang ini dapat dikuatkuasakan.

Atas pemerhatian kami, ramai yang bersetuju memandangkan ia adalah perkara baik bagi mengelakkan daripada kejadian yang sama berulang kembali. Berikut adalah komen-komen yang diterima daripada rakyat Johor :

 

Antara komen yang lain :

Daulat Tuanku ! Pendapat cetek patik penyertaan dan tenaga agensi Polis ,Jpj, Guru Displin, Ngo dan masyarakat harus digemblengkan bagi menasihat dan membantu anak-anak nakal yang sesat agar balik.ke pangkal jalan yang betul dan tidak mengulangi lumba basikal di jalanraya. Kelab basikal nyamuk di panggil, kelab gabungan dan ahli-ahli diberi.kaunseling dan dipimpin kearah kerja yang lebih membina dan baik. Daulat Tuanku.  – Liong Ahtuck 

 

Sumber :
Facebook Sultan Ibrahim Sultan Iskandar

 


Loading...
Kongsikan Artikel Ini !

Related Posts

Add Comment